Parkzoom 4 Appartementen

‘Appartementengebouw Parkzoom 4 wordt één van de duurzaamste gebouwen van Nederland’

Op de hoek van Parkzoom 4 nabij de Boterdorpseweg gaat de combinatie Hermes Project en Timpaan een nul-op-de-meter appartementengebouw realiseren. Deze twee partijen kwamen in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan uit Monster als beste kandidaat naar voren in een aanbesteding. K+ adviesgroep uit Echt adviseert het ontwikkelteam over de duurzaamheid.

De partijen hebben met hun inschrijving de aanbesteding gewonnen die de gemeente uitschreef. Volgens de gemeente biedt het plan ‘een overtuigend integraal concept dat met een eenduidige vormentaal leidt tot een helder en aansprekend karakter van het gebouw.’ De visie op duurzaamheid sluit bovendien goed aan bij de ambitie van de gemeente.

Energieneutraal en toekomstbestendig wonen
Appartementengebouw Parkzoom 4 is namelijk uiterst duurzaam ontworpen: het gebouw is energieneutraal en uiteraard gasloos, er zijn bouwmaterialen en –methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarnaast gaan de materialen lang mee en verouderen ze op een mooie manier. Door de toevoeging van veel daglicht in het plan is het hier straks uitermate comfortabel wonen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan klimaatadaptatie.

Organisch woongebouw
Het gebouw heeft een organische vorm: royale afgeronde hoeken met daarachter buitenruimtes. De woningen in de Abe Bonnemastraat zijn zo gepositioneerd zodat een levendige interactie met het aangrenzende gebied ontstaat. In nauwe samenspraak met partijen gaat de architect het bouwplan verder uitwerken.