Parkzoom 4 Appartementen

Filmpje uit juli 2021.

Credit Linked Beheer koopt 36 appartementen in Lansingerland voor Huurwoningen Nederland Fonds II

10 juni 2021

Het Huurwoningen Nederland Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer heeft 36 nieuwbouw huurappartementen aangekocht in de wijk Parkzoom 4 in de kern Bergschenhoek in de gemeente Lansingerland. De duurzame en zeer energiezuinige huurappartementen zijn aangekocht van V.O.F. TH Ontwikkelcombinatie, een samenwerkingsverband tussen de ontwikkelaars Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs en Batenburg Bouw en Ontwikkeling uit Bergschenhoek.

De aangekochte huurappartementen hebben een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van -0,23. Daarnaast scoren de appartementen met een 8 hoog in de GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn)-bepaling. Met de GPR wordt de totale duurzaamheid van een gebouw aangegeven. De goede energieprestatie wordt behaald door de toepassing van bodemwarmte en bovengemiddeld veel PV-panelen. Het appartementengebouw kenmerkt zich door zijn ronde vormen en sprekende baksteenarchitectuur. Vanwege de ligging in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport zijn veel geluidswerende maatregelen genomen.

Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed van Credit Linked Beheer: ”Lansingerland, met de kern Bergschenhoek, is een locatie met veel nieuwbouw. Er zijn relatief veel woningen in de duurdere klasse. De toevoeging van deze middel dure huurappartementen is daarom een aanwinst voor deze gemeente. Het lokaal bekende Annie M.G. Schmidtpark ligt direct naast het appartementengebouw en veel belangrijke voorzieningen zijn binnen één kilometer van de appartementen aanwezig.”

Over Huurwoningen Nederland Fonds II
Huurwoningen Nederland Fonds II is een van de fondsen van Credit Linked Beheer, dat voorziet in huurwoningen in het middensegment. Net zoals Huurwoningen Nederland Fonds, Duurzaam woningen Fonds, Groenwoningen Fonds en Eco woningen Fonds levert het fonds een bijdrage aan de realisatie van betaalbare woningen in de krappe Nederlandse woningmarkt.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van vijf particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 700 miljoen euro vertegenwoordigen.

Het Groenwoningen Fonds en het Eco woningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds en het Duurzaam woningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 2.300 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 90 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen. In november 2019 werd Credit Linked Beheer winnaar van de FD Gazellen Award. Daarmee is het een van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

‘Appartementengebouw Parkzoom 4 wordt één van de duurzaamste gebouwen van Nederland’

juni 2020

Op de hoek van Parkzoom 4 nabij de Boterdorpseweg gaat de combinatie Hermes Project en Batenburg een nul-op-de-meter appartementengebouw realiseren. Deze twee partijen kwamen in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan uit Monster als beste kandidaat naar voren in een aanbesteding. K+ adviesgroep uit Echt adviseert het ontwikkelteam over de duurzaamheid.

De partijen hebben met hun inschrijving de aanbesteding gewonnen die de gemeente uitschreef. Volgens de gemeente biedt het plan ‘een overtuigend integraal concept dat met een eenduidige vormentaal leidt tot een helder en aansprekend karakter van het gebouw.’ De visie op duurzaamheid sluit bovendien goed aan bij de ambitie van de gemeente.

Energieneutraal en toekomstbestendig wonen
Appartementengebouw Parkzoom 4 is namelijk uiterst duurzaam ontworpen: het gebouw is energieneutraal en uiteraard gasloos, er zijn bouwmaterialen en –methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarnaast gaan de materialen lang mee en verouderen ze op een mooie manier. Door de toevoeging van veel daglicht in het plan is het hier straks uitermate comfortabel wonen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan klimaatadaptatie.

Organisch woongebouw
Het gebouw heeft een organische vorm: royale afgeronde hoeken met daarachter buitenruimtes. De woningen in de Abe Bonnemastraat zijn zo gepositioneerd zodat een levendige interactie met het aangrenzende gebied ontstaat. In nauwe samenspraak met partijen gaat de architect het bouwplan verder uitwerken.