Parkzoom 4 appartementencomplex Wubben.Chan architecten
Parkzoom 4 appartementencomplex Wubben.Chan architecten
Parkzoom 4 appartementencomplex Wubben.Chan architecten
Parkzoom 4 appartementencomplex Wubben.Chan architecten
Parkzoom 4 appartementencomplex Wubben.Chan architecten

Hermes Project verkoopt 29 appartementen

februari 2023

Aan de rand van een bestaande woonwijk in Bergschenhoek (gemeenten Lansingerland) ligt de nieuwbouwwijk Parkzoom 4. Hermes Project heeft een appartementencomplex ontwikkeld bestaande uit 29 appartementen. Dit appartementencomplex is in november 2022 aangekocht door het Huurwoningen Nederlands Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. De duurzame en zeer energiezuinige huurappartementen worden gebouwd door Batenburg Bouw en Ontwikkeling. Zij zijn in juni 2022 al gestart met bouw hiervan. Na eerdere succesvolle samenwerking met Hermes Project en Credit Linked Beheer was er voldoende vertrouwen om af voor de afronding van de koopovereenkomst te starten met de bouw van de appartementen.

Door zijn ronde vormen en sprekende baksteenarchitectuur is het gebouw een opvallende verschijning. Daarnaast is het gebouw uiterst duurzaam ontworpen: het complex is nul-op-de-meter (NOM), er is nagedacht over toekomstbestendige bouwen en klimaatadaptatie en er is gebruik gemaakt van bouwmaterialen en-methoden met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Centraal en duurzaam wonen in het groen
Veel belangrijke voorzieningen zijn binnen één kilometer van de appartementen aanwezig. Ook de steden Rotterdam, Delft en Den Haag zijn gemakkelijk bereikbaar zowel per bus als met de auto. Met het 60 hectare grote Ann M.G. Schmidtpark praktisch in de voortuin is er voor eenieder een mooie groenvoorziening.
De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting plaats in de tweede helft van 2023, mogelijks zelfs voor de zomervakantie. Geïnteresseerden kunnen zicht aanmelden via https:/wonenopplek.nl.

Ontwikkelaar en architect
Wij ontwikkelen projecten die zich onderscheiden door hun aantrekkelijkheid, innovatie en duurzaamheid. Aan de ontwikkeling van deze projecten ligt een duidelijke visie ten grondslag: inspelen op de locatie en het bieden van iets eigens en exclusiefs.
Wubben Chan uit Naaldwijk is een ambitieus, innovatief en gedreven architectenbureau, (inter)nationaal opererend en met diverse projecten in Lansingerland steeds zichtbaarder.

Gunning verstrekt voor Parkzoom 4

Voor de realisatie van een appartementencomplex op de hoek Randweg-West en Noorderparklaan in Parkzoom 4 (Bergschenhoek) is een definitieve gunning verleend aan Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs met Wubben.Chan Architecten uit Naaldwijk. Zij hebben met hun inschrijving de aanbesteding gewonnen die de Gemeente Lansingerland heeft uitgeschreven.

Winnaars van de aanbesteding
Het appartementengebouw is uiterst duurzaam ontworpen: het is een nul-op-de-meter gebouw, er is nagedacht over toekomstbestendige bouw, klimaatadaptatie en bouwmaterialen en –methoden met een zo laag mogelijke milieu-impact. Voor de uitstraling van het gebouw is gekeken naar het bewerkstelligen van een hoge architectonische kwaliteit, in positie, vorm, stijl, aansluiting buitenruimte, integratie van duurzaamheid en materiaalgebruik. Hermes Project kwam in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan als beste kandidaat naar voren in de aanbesteding.

Over de betrokken partijen
Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs is jarenlang actief in de zelfstandige (her)ontwikkeling van gebieden en vastgoed, met name in en om Lansingerland. Met respect voor de locatie en in samenwerking met alle belanghebbenden heeft zij tot doel optimale gebieds- en vastgoedontwikkelingen tot stand te brengen.

Wubben Chan uit Naaldwijk is een ambitieus, innovatief en gedreven architectenbureau, als het gaat om vrijstaande woningen, seriematige woningen, appartementen, commerciële ruimten, bedrijfs-, kantoor-, onderwijsgebouwen, renovatie, subsidietrajecten en herstructurering. (Inter)nationaal opererend en met diverse projecten ook in Lansingerland steeds meer zichtbaar.

Sociaal woonbeleid Lansingerland
De gemeente Lansingerland onderkent de behoefte aan huur- en ook koopwoningen in het sociale- en middensegment in Lansingerland. De helft van dit appartementengebouw bestaat uit huurwoningen in het sociale segment en het huurniveau van de overige appartementen is gericht op bewoners die net niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en moeite hebben om een betaalbare huurwoning in Lansingerland te krijgen.

Vervolgplanning
De komende maanden wordt het ontwerp verder geconcretiseerd. In juni wordt vervolgens de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend. Het doel is om voor 31 juli 2020 de aanvraag omgevingsvergunning in te dienen.